Vernissage – Linus Ersson -EXPLO!/EXTINCT

with Inga kommentarer

Utställning 2.2 – 20.2 2019

Välkomna på vernissage lördagen den 2 februari, kl. 11-16

Mammutbetar och i bakgrunden en explosion

”EXPLO!/EXTINCT!” handlar om teknologier för att förstöra liv å ena sidan och å andra sidan att skapa eller åtminstone omforma liv. En utställning där destruktivt, explosivt kaos ställs mot välbalanserad forntidstyngd. Estetiskt utmanande formexperiment ställs mot välformade muskler, hår och betar. Stadiga ”mammulefanter” som representerar resultatet av åratal av genetiskt experimenterande innan man slutligen lyckats återuppliva en levande mammut, står oberörda trots att världen runt dem brinner i destruktiv skönhet och ögonblicksfrusen skörhet. / Linus Ersson

Till sin utställning hos Kaolin har Linus Ersson arbetat med skulpturala verk i både stengods, porslin och glaserat lergods. Han är verksam i Stockholm och utbildad på Konstfack (master 1998) har studerat Konst och Arkitektur på Konsthögskolan och gått på Konstfacks Research Lab. Linus Ersson har erhållit flera stipendier från Konstnärsnämnden och haft ett flertal separatutställningar i både Sverige och utomlands, bl.a. som inbjuden deltagare till Nature Addicts Fund Academy i Kassel i samarbete med DOCUMENTA(13) och Attention: Craft på Liljevalchs Konsthall 2014. Som medlem i design- och konsthantverksgruppen We Work In A Fragile Material har han ställt ut i både Sverige, New York och London.

I samband med utställningen håller Linus Ersson en öppen föreläsning.
Tisdagen den 12 feb. kl. 18.30
Osa senast den 10 till: info@kaolin.se
Fritt inträde och vin till självkostnadspris. Begränsat antal platser.

Under Stockholm Design Week arrangeras en miniutställning i Projektrummet med unikat och större verk av ett tiotal Kaolinmedlemmar. Mingelkväll och öppet till kl. 21 torsdagen den 7 feb. Utställningen pågår tom. den 20 feb.

Hornsgatan 50
118 21 Stockholm
Tel. 08-644 46 00
www.kaolin.se
info@kaolin.se
Öppet: Mån-fre. 11-18, lör.11-16, sön. 12-16

Leave a Reply